Ake prospešné vlastnosti má mrkvový džús?

Mrkvový džús je vynikajúci spôsob, ako doplniť minerály a vitamíny, ktoré potrebujete pre zdravie. Jemná, sladká chuť mrkvy spárovaná s citlivosťou mäty je naozaj oživujúca. Existuje veľa oblastí, v ktorých môže mrkvový džús urobiť veľký rozdiel vo vašom zdraví. Tu je desať, ktoré by ste mali vedieť.

1. Zlepšuje videnie

Vitamín A a beta-karotén v mrkve sú vynikajúce prírodné látky, ktoré oči potrebujú na udržanie ich zdravia a dobrého videnia. Vitamín A je zodpovedný za produkciu sietnice siene, ktorá je nevyhnutná pre prenos svetla. Beta-karotén ďalej podporuje funkcie očí ako je schopnosť lepšie sa adaptovať na rôzne úrovne svetla.

2. Podporuje zdravie srdca

Mrkvový džús je bohatý na antioxidačné vitamíny a minerály, ktoré vám môžu pomôcť v boji proti srdcovým chorobám. Obsahuje nenasýtené mastné kyseliny, ktoré pomáhajú znížiť hladinu cholesterolu v krvi. Ak máte vysokú hladinu cholesterolu, môžete piť mrkvový džús, aby ste dosiahli zdravší cholesterol.

3. Zvyšuje imunitu

Mrkva je plná antioxidantov, ktoré pomáhajú vaše telo v boji proti infekciám a škodlivým látkam. Vitamín C je veľmi dobrý na podporu imunity, ale nezabudnite ani na vitamín A a vitamín E, ktoré sú tiež veľmi dôležité pre posilnenie imunitného systému. Denný prísun mrkvového džúsu môže pomôcť v boji proti infekciám, pretože džús navyše znižuje hladinu škodlivých toxínov v tele.

4. Znižuje hladinu cukru v krvi

Bez ohľadu na to, či ste diabetici alebo nie, mrkvový džús môže pomôcť udržiavať hladinu cukru v krvi v rovnováhe. Pomáha posilňovať slinivku a jej inzulín, čo pomáha udržiavať hladinu glukózy správne. Sú to veľmi dôležité vitamíny pre ľudí trpiacich cukrovkou, najmä pre tie, ktorí sa nedokážu skontrolovať sami. Môžu tiež piť mrkvový džús, aby znížili riziko ochorenia na diabetes.

5. Posilňuje kosti

Mrkvový džús je tiež veľmi dobrý pre posilňovanie kostí. Obsahuje veľa vápnika, horčíka a draslíka, ktoré sú potrebné pre dobre funkčný kostrový systém. Vápnik je najdôležitejšou súčasťou kostí, preto je potrebné ísť nato; draslík zase dodáva kostiam pružnosť. S ideálnou kombináciou týchto látok, ktoré nájdete v mrkve, môžete mať silné a zdravé kosti.

6. Zlepšuje trávenie

Minerály a vitamíny v mrkve prispievajú k dobrému tráveniu. Najmä kyselina listová, ktorá prospieva pečeni, čo platí aj pre vitamín C, môže pomôcť zlepšiť zažívanie a uplatňovanie živín. Fytochemikálie a vláknina v mrkvovom džúse môžu zvýšiť množstvo dobrých baktérií v črevách, čo pomáha zostaviť tráviace procesy.

7. Znižuje riziko rakoviny

Fytochemikálie a antioxidanty v mrkve sú silné látky, ktoré pomáhajú telu bojovať proti rakovine. Beta-karotén a lykopén pomáhajú telu neustále bojovať proti škodlivým látkam, čo znižuje jeho náchylnosť k rakovinovým buniek.

8. Udržuje zdravú pokožku

Vitamín A v mrkvovom džúse je veľmi dôležitý pre zdravú pokožku. Vitamín A je výživná látka pre pokožku, pretože pomáha udržiavať jej zdravú vlhkosť a pomáha brániť proti vírusom a baktériám, ktoré môžu uhádnuť pokožku. Navyše, vitamín C, ktorý je tiež v mrkvovom džúse, pomáha produkovať kolagén a elastín, čím pomáha v boji proti vráskam a spomaľuje proces starnutia.

9. Zlepšuje zdravie pľúc

Mrkvový džús je tiež veľmi prospešný pre zdravie pľúc. Vitamín A zabraňuje produkcii nadmerného hlenu a tkaniva, čo znižuje vážne ochorenia pľúc

Súvisiace články, ktoré by vás mohli zaujať

Here you can find the related articles with the post you have recently read.